Na súa definición da Estratexia para a dinamización do sector lácteo, José Luis Cabarcos cualificouna como unha aposta da Xunta por mellorar e promover a calidade do leite galego, potenciar o seu valor engadido e profesionalizala.

Trazo (A Coruña), 29 de novembro de 2022

No marco da estratexia de dinamización do sector lácteo, José Luis Cabarcos, director da Axencia Galega de Calidade Alimentaria, clausurou esta mañá en Trazo unha nova edición do Curso Gandeiros 20-30, un curso de habilidades empresariais nas explotacións gandeiras. Por iso, valorou este tipo de formación dirixida á xestión empresarial como fórmula para poñer en valor o campo galego e potencialo.

Dado o éxito da formación, que se celebrou ata o de agora en seis ocasiones, Cabarcos sinalou que a Conselleria de Medio Rural ten previsto ampliar o número de cursos no sector gandeiro e proporcionar aos participantes as claves para un desenvolvemento económico sostible e rendible.

Neste sentido, destacou a importancia da formación orientada á profesionalización para asegurar o futuro do sector lácteo, e sinalou que a Estratexia láctea responde precisamente a este obxectivo, ademais de facilitar a transformación, en Galicia, do leite que se produce na nosa comunidade, buscando a rendibilidade para os agricultores como parte desta estratexia.

Tamén destacou algunhas das iniciativas postas en marcha no marco da estratexia, como a Conta Láctea, unha ferramenta electrónica que permite aos agricultores controlar e xestionar os custos de produción. Tamén mencionou o Observatorio da cadea alimentaria, a Axencia de Información e Control Alimentario de Galicia e o Observatorio lácteo.

Cabarcos tamén destacou o apoio á competitividade da agricultura galega, revelando que o orzamento da Conselleria para 2023 inclúe 54,8 millóns de euros para proxectos de desenvolvemento, a integración dos mozos no medio rural e a creación de pequenas explotacións. Isto sumarase aos 37,5 millóns de euros asignados na convocatoria de propostas deste ano.

Por último, o director da Axencia destacou a importancia de ampliar as bases territoriais das explotacións, algo no que incidiu a lei de recuperación de terras en Galicia.

A lei pretende crear centros locais de excelencia en gandería e promover alternativas como o leite de pasto, que os gandeiros poden utilizar se o desexan.

Cabarcos compartiu a información de que a Conselleria, o organismo executivo responsable da Estratexia para a revitalización do sector lácteo galego entre 2020 e 2025, lanzará a súa propia marca, “Leite de Pastoreo de Galicia”. Tamén lembraba a marca Galicia 100% de calidade e afirmou que a Xunta seguirá promocionándoa.

Artículo anteriorÉ certo que as árbores atraen a choiva?
Artículo seguinteMáis de 2,2M€ destina a Xunta ao coidado de plantacións forestais.
Labregando é froito dos valores fundamentais que nos ensina o campo: traballo constante, atención e coidado do entorno, cariño e dedicación ao noso territorio e a os noso animais.