Este luns 26 e martes 27 de xuño de 2023, Vigo convértese na sede da X Conferencia Internacional sobre o Futuro da Pesca, organizada por ARVI (Cooperativa de Armadores de Pesca do Porto de Vigo). Este renomeado evento reúne a un variado abanico de expertos, profesionais e figuras destacadas da industria pesqueira mundial, co obxectivo de debater, discutir e desentrañar os retos e oportunidades que se aveciñan para o sector pesqueiro.

◼️ Trazado do percorrido da Conferencia

A Décima Conferencia Internacional sobre o Futuro da Pesca ten trazada o seu roteiro cara ás seguintes áreas temáticas:

1. “A Estratexia de Biodiversidade da UE: Implicacións para a futura soberanía alimentaria da pesca”.

2. “Descarbonización do sector pesqueiro: cal é unha estratexia viable de transición enerxética para a pesca da UE?”

Entre os oradores e institucións que intervirán na Conferencia figuran:

— Fabien Santini, xefe Adxunto de Unidade, Gobernanza do Mercado Agroalimentario, DG Agri.

— Elena Consuegra alcalde, Voceira Asesora na Unidade de Apoio da Dirección Xeral de Pesca Sostible da Secretaría Xeral de Pesca.

— Anxo Calvo, xefe de Unidade Adxunto, Unidade de Análise Económica, Mercados e Avaliación Pesqueira, DG Mare.

— Francisco de Borja Carmona, Coordinador de Área, Subdirección Xeral de Competitividade e Asuntos Sociais.

— Antonio Basanta, director xeneral de Pesca, Acuicultura e Innovación Tecnolóxica da Consellería do Mar.

— Santiago Martín García, director xeneral de Estaleiros Armón Vigo.

Ademais, Javier Touza, presidente da Cooperativa de Armadores Pesqueiros do Porto de Vigo, e Abel Caballero, alcalde de Vigo, presidirán o acto de apertura das xornadas. Alfonso Villares, Conselleiro do Mar, asistirá a clausúraa.

◼️ Magnificar a influencia de Vigo no sector pesqueiroCoa celebración da X Conferencia Internacional sobre o Futuro da Pesca, Vigo reforza a súa condición de epicentro pesqueiro relevante en Europa e na escena mundial. Este evento vai máis aló dunha mera celebración, proporcionando unha plataforma excepcional para que os profesionais compartan ideas, experiencias e prácticas de éxito, conducindo así á industria pesqueira mundial cara a un futuro máis sostible e consciente.

Artículo anteriorA Xunta apoia o sector do aceite e resalta a calidade das variedades autóctonas
Artículo seguinteFeira Abanca Semana Verde 2023
Labregando é froito dos valores fundamentais que nos ensina o campo: traballo constante, atención e coidado do entorno, cariño e dedicación ao noso territorio e a os noso animais.