O Pereiro de Aguiar (Ourense), 12 de marzo de 2023
A Consellería do Mar, a través da conselleira Rosa Quintana, o director xeral de Pesca, Acuicultura e Innovación Tecnolóxica, Antonio Basanta, e o delegado territorial da Xunta en Ourense, Gabriel Alén, están a levar a cabo unha iniciativa chamada GALICIA SABE A MAR, na que se propoñen catro roteiros gastronómicos por toda España para promover a gastronomía galega.
Esta campaña, que percorrerá preto de 260 municipios vinculados co Camiño de Santiago, onde se servirán máis de 200.000 petiscos, busca mostrar tanto a variedade como a calidade dos produtos do mar galegos.
◼️ GALICIA SABE A MAR: a campaña de petiscos
A peza central desta campaña de márketing son os deliciosos petiscos, elaborados exclusivamente con produtos do mar certificados, como berberechos de Noia, bonito do norte e mexillóns galegos. O prato compleméntase cunha selección de ingredientes locais con denominación de orixe, como fabas, mel, pementos, queixos, pan e patacas.
◼️ Degusta a auténtica e sostible gastronomía galega na campaña itinerante GALICIA SABE A MAR
Ao utilizar exclusivamente ingredientes certificados e de orixe local, os petiscos servidos nesta campaña non só son deliciosos, senón tamén sostibles e auténticos. Cada bocado é unha mostra do rico patrimonio culinario da rexión, con sabores e texturas únicos que soamente poden atoparse no panorama gastronómico galego. Estes petiscos pódense degustar nos foodtrucks da campaña, como na de hoxe no Pereiro de Aguiar, estivo hai uns días en Ribadavia, o luns en Barbadás e o martes en Celanova.
◼️ Consellería do Mar promove a gastronomía galega en redes sociais e foodtrucks itinerantes coa campaña GALICIA SABE A MAR
Ademais destes foodtrucks, a Consellería do Mar tamén ofrece información sobre os percorridos da campaña nos seus perfís de redes sociais. Os interesados en probar os petiscos de GALICIA SABE A MAR poden visitar calquera dos lugares aos que chegan os foodtrucks para coñecer a gastronomía galega.
◼️ Foodtruck, QUE É?
“Food truck” fai referencia literalmente a un vehículo de considerables dimensións que se pode utilizar para transportar ofertas gastronómicas por rúas, feiras, festivais, festas, eventos. En definitiva, en calquera punto no que poidas aparcar un coche.