A Xunta de Galicia promocionará produtos autóctonos excepcionais, tanto da terra como do mar, no 36º Salón de Gourmets de Madrid, que se celebra do 17 ao 20 de abril.

Un total de 52 empresas galegas participarán baixo o patrocinio da Xunta, co obxectivo de mostrar os seus destacados produtos e expandirse a novos mercados nacionais e internacionais.

Redacción LABREGANDO.GAL – 13/04/2023

O luns 17 de abril, o conselleiro do Medio Rural, José González, e a conselleira do Mar, Rosa Quintana, asistirán á inauguración do evento XXXVI edición da Feira Gourmets de Madrid, para prestar o seu apoio ás empresas galegas participantes. 

O espazo expositivo da Consellería do Medio Rural constará de dúas illas, cunha superficie total de 490 metros cadrados, que acollerán a 29 empresas en total. Unha illa acollerá a 20 coexpositores do sector alimentario en xeral, mentres que a outra albergará a nove adegas e coexpositores doutras bebidas.

A feira contará tamén cunha aula de “Experiencias de Calidade”, que acollerá talleres de cociña en vivo, catas e degustacións de produtos alimentarios galegos con selos de calidade, en colaboración co persoal dos consellos reguladores participantes no evento. 

◼️ Delicias de Galicia: sabores e tradicións en clases maxistrais

As indicacións xeográficas protexidas de Galicia serán as protagonistas das clases maxistrais impartidas por recoñecidos cociñeiros galegos. Os asistentes poderán degustar viños galegos premiados, licores tradicionais e outros produtos como queixos de varias denominacións de orixe protexidas e ofertas con indicacións xeográficas protexidas de mel, castañas e patacas galegas, entre outros.

◼️ ‘Galicia Comparte Mesa’ e ‘GALICIA SABE A MAR 360º’

A Consellería do Mar tamén estará presente na feira, cun espazo expositivo de 490 metros cadrados que acollerá a 23 empresas coexpositoras da cadea mar-industria. Esta zona acollerá diversas actividades, como degustacións a través da iniciativa “Galicia Comparte Mesa” —onde cociñeiros e comensais interactúan ao longo da sesión— e experiencias de realidade virtual que mostran a vida mariña e a pesca galega, cortesía da iniciativa “GALICIA SABE A MAR 360º”.

Como en anos anteriores, destacarán as degustacións, que mostrarán a excepcional calidade dos produtos do mar galegos, como os procedentes da pesca artesanal amparada polo selo de calidade Peixarías. Outras ofertas serán a Denominación de Orixe Protexida Mexillón de Galicia, as ameixas e berberechos de Carril, a pescada de Burela, as conservas de peixe e marisco, e os produtos das organizacións de produtores ecolóxicos do mar ou da pesca, entre outros.

Esta promoción enmárcase dentro da campaña “GALICIA SABE A MAR”, que incide na importancia do consumo de produtos do mar e na ampla variedade de peixes e mariscos de alta calidade que ofrece o complexo mar e industria galego.

◼️ Salón de Gourmets 2023: Un festín europeo de sabores e experiencias inesquecibles

O Salón de Gourmets 2023, tamén coñecido como Gourmets 2023, ostenta o título de ser o evento máis prestixioso do continente europeo, onde os sabores exquisitos e delicados son os protagonistas. Nun intento por reunir aos profesionais dos sectores da alimentación, as bebidas e a gastronomía, o evento promete ser un deleite para os sentidos. Esta edición, de feito, conta con máis de 2.000 empresas que expoñen os seus mellores produtos, sumando máis de 55.000 delicias en total.

O certame contará coa presenza duns 12.000 compradores internacionais procedentes duns 70 países, desexosos de explorar a diversidade culinaria. Visualice os 65.000 metros cadrados de exposición, que sen dúbida acollerán a máis de 100.000 visitantes. Esta XXXVI edición da Feira Madrid Gourmets, será unha presentación de impresionantes proporcións que, polos seus estreitos corredores e un toque de confusión, será sen dúbida unha experiencia para o recordo.

Artículo anteriorGranxas da UE en caída libre: Unha redución do 37% en 15 anos – Que está a pasar?
Artículo seguinteXestión da biomasa e prevención de incendios forestais: Un enfoque colaborativo de Xunta e concellos
Labregando é froito dos valores fundamentais que nos ensina o campo: traballo constante, atención e coidado do entorno, cariño e dedicación ao noso territorio e a os noso animais.