LABREGANDO.GAL – 07/05/2023

O sábado 6 de maio celebrouse na localidade de Ames a primeira edición da Festa do Cereal de Bugallido, centrada na promoción do cultivo de cereais autóctonos como o trigo, o centeo e a cebada, e da recoñecida tradición panadeira da comarca. A feira contou con exposicións, charlas, talleres e degustacións gastronómicas para todos os asistentes.

• Exposición de cereais autóctonos e maquinaria 

O programa da feira incluía unha exposición de cereais autóctonos e maquinaria de uso, charlas informativas sobre agricultura e panadería, unha degustación de pan tradicional e talleres prácticos de elaboración de empanadas e pan. A entrada á feira foi gratuíta e aberta ao público, brindando unha oportunidade única de mergullarse na cultura, as tradicións e a gastronomía locais.

• Promover o coñecemento das propiedades e características sensoriais do pan

Organizado polo Concello de Ames e a Cátedra de Pan e Cereais do Campus Terra da USC, o evento pretendía promover o coñecemento das propiedades e características sensoriais dos distintos tipos de pan.

• Un día de aprendizaxe e degustación para todos

A xornada comezou ás 11.00 horas coa inauguración da Exposición de Cereais Autóctonos e maquinaria de uso. Ás 11.30 horas, Carlos Otero González, profesor de Zooloxía da USC, ofreceu unha interesante charla titulada “O divorcio entre agricultura e biodiversidade”. Posteriormente, M.ª Ángeles Romero, directora da Cátedra de Pan e Cereais do Campus Terra da USC, presentou a conferencia “Falemos de pan”.

Os asistentes gozaron dunha xornada chea de aprendizaxe e sabor, profundando no coñecemento dos produtos locais e o seu importante papel na cultura galega. Eventos como a Festa do Pan e do Cereal de Bugallido, fomentan o interese polo consumo responsable e a valoración dos produtos autóctonos, contribuíndo a preservar as tradicións e o patrimonio cultural da comarca.

Artículo anteriorA rexeneración agrícola en España: unha solución crave contra a seca
Artículo seguinteAlternativas de alimentación para o gando en España ante a escaseza de forraxes pola seca
Labregando é froito dos valores fundamentais que nos ensina o campo: traballo constante, atención e coidado do entorno, cariño e dedicación ao noso territorio e a os noso animais.